Proxy w komunikatorach |
Autor |
Wiadomość |
Rolnicz [Usunięty]
|
Wysłany: 2006-11-26, 15:22 Proxy w komunikatorach
|
|
|
Witam !!!
Mam straszny problem z ustawieniem jakiegokolwiek proxy w komunikatorach. Jaki bym adres nie wpisal to owszem laczy sie bez problemu(tylko za posrednictwem socks4a) nawet z proxy, ktore w danym momencie nie dzialaja - skutek moje ip widoczne normalnie czyli takie jakie mam. Dodam, ze serwer proxy dziala bezproblemowo w przegladarce(Firefox 2). Mam neostrade 1mb
Aha i laczac sie przez gg zwykle wystarcza wylaczenie polaczen p2p. Na mnie jednak to nie dziala - ip wyswietla sie bez problemowo
Co moze byc tego przyczyna? Korzystam z Firewalla Kerio.
Pozdrawiam i z gory dziekuje za odp |
|
|
|
|
Haker [Usunięty]
|
Wysłany: 2006-11-30, 19:30
|
|
|
a czy można być całkowicie anonimowym w gg(jeśli chodzi o przeglądarkę chyba można)
jeśli można to w jaki sposób? |
|
|
|
|
Estel
|
Wysłany: 2006-12-01, 17:53
|
|
|
Łącząc się przez proxy, tyle, że koledze Rolniczowi aktualnie to nie działa. Niespecjalnie mam pomysł czemu, ale na moje oko, wcale się nie łączy przez proxy - próba połączenia przez niedziałającą proxę zakończyła by się co najwyżej brakiem tegoż połączenia. To tak jak spróbować doprowadzić wodę do kranu, gdy rura jest po drodze kompletnie zapchana, albo wręcz odłączona i do owegoż kranu nie doprowadzona. Dlaczego tak się dzieje u rolnicza nie wiem, musiałby podać więcej informacji o swoim sprzęcie i ustawieniach, bo akurat prędkość Neo nie ma tu żadnego znaczenia...
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Rolnicz [Usunięty]
|
Wysłany: 2006-12-01, 19:44
|
|
|
Konfiguracja kompa. A więc korzystam z Windowsa XP Professional, Kerio Personall Firewall, drugi firewall w CFos(już wyłączałem go i nic). Coś jeszcze mam podać? |
|
|
|
|
Nazim
Administrator
Pomógł: 8 razy Dołączył: 19 Lip 2006 Posty: 208 Skąd: Ukraine
|
Wysłany: 2006-12-02, 00:36
|
|
|
A ja wlasnie stestowalem sprawe "niedzialajacych" proxy w komunikatorach ;)
Wiec tak:
- domyslnie uzywam tlena, z wbudowanym GG o numerze XXXX
- w ramach testu, uzylem tlena + gadu gadu 7.0 o numerze YYYY.
- w gadu gadu ustawilem wymyslony ip (1.2.3.4), po czym dalem status na dostepny, a na tlenie wykrylo mi falszywe IP numeru YYYY:
http://img166.imageshack....27/test1gc8.jpg
To jako ciekawostka
Wracajac do problemu - skad wiesz, jakie pokazuje ci IP? Pytales osob ze swojej listy, czy sam tak wywnioskowales? Gdybys robil tak, jak mowiles - wszystko powinno dzialac. Podaj wiecej szczegolow |
Intel Core 2 Duo E4300 1.8Ghz @ 2.4Ghz, Gigabyte GA-965P-DS3, OCZ 2x1GB DDR2 Dual 800 CL4, Galaxy GeForce 7300GT 256mb 1.2ns 500/700 @ 800/1782MHz, Sound Blaster Audigy 4 Pro, WD Caviar 120 Gb 7200rpm 8 mb + 2x Segate Barracuda 80 Gb 7200rpm 8 mb, Sony NEC Optiarc DVD RW AD-5170A 16x |
|
|
|
|
Rolnicz [Usunięty]
|
Wysłany: 2006-12-02, 15:46
|
|
|
Nazim,
Owszem pytalem. Korzystalem rowniez z owego forwardowania zademonstrowanego przez Ciebie. Niestety nie dziala u mnie (wyłączałem firewall bo myślałem że blokuje porty i dlatego nie mogę się połączyć - bez skutku). Dlatego teraz w GG jestem ciągle ukryty bo to blokuje ludziom ukazanie mojego numeru IP
Pytanie mam jeszcze takie male. Podobny problem mam z klientem jabberowym JAJCem. Nie "lapie" zadnego Proxy. Jesli zaden sposob nie pomoze bede zmuszony przezucic sie na alternatywe typu tlen, icq badz wlasnie jabba
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Estel
|
Wysłany: 2006-12-03, 16:17
|
|
|
Konfiguracja - miałem na myśli konfiguracje ustawień kompa, a nie zainstalowany soft.(chociaż, to może mieć of course znaczenie)
Nazim napisał/a: |
- w gadu gadu ustawilem wymyslony ip (1.2.3.4), po czym dalem status na dostepny, a na tlenie wykrylo mi falszywe IP numeru YYYY: |
LOL. A jakieś pomysły, czemu tak, a nie inaczej? Na logike to to NIE powinno działać, a już tym bardziej maskować IP... Ja wiem, że nie wszystko musi być logiczne ;) Ale fajnie byłoby wiedzieć, na jakiej to zasadzie dzieje się tak, a nie inaczej...
Rolnicz napisał/a: | Dlatego teraz w GG jestem ciągle ukryty bo to blokuje ludziom ukazanie mojego numeru IP |
Czasem blokuje, czasem nie. Ja często widze IP osób, które mają niby status "niedostępny". (i wiem wtedy, że są niewidoczne...) Nie tyczy się to wszystkich, nie mam pojęcia, od czego to zależy.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Haker [Usunięty]
|
|
|
|
|
Haker [Usunięty]
|
Wysłany: 2006-12-09, 16:55
|
|
|
Cytat: | natomiast jak ktoś uruchamia gg i ma ustawione 1 status na niewidoczny, to nie ma szans żebyś zobaczył jego IP |
zastanawiam się jak to jest z całkowitą anoniowością w gg
bo skoro będę np.niedostępny cały czas i nikt nie zobaczy moje ip(0%szans)
to w takim razie jestem całkowicie anonimowy?
i czy mogą namierzyć mnie po nr gg(myśle że nie ale pewny nie jestem)? |
|
|
|
|
wez_przestan
|
Wysłany: 2006-12-09, 18:04
|
|
|
Haker napisał/a: | Cytat: | natomiast jak ktoś uruchamia gg i ma ustawione 1 status na niewidoczny, to nie ma szans żebyś zobaczył jego IP |
zastanawiam się jak to jest z całkowitą anoniowością w gg
bo skoro będę np.niedostępny cały czas i nikt nie zobaczy moje ip(0%szans)
to w takim razie jestem całkowicie anonimowy?
i czy mogą namierzyć mnie po nr gg(myśle że nie ale pewny nie jestem)? |
Hakerze albo chaxiorze bo chyba to drugie bardziej pasuje :D:D
Zawsze moga cie namierzyc wysylasz wiadomosc kotora wedruje przez serwer gg lub/i do kompa osoby wiec laczysz sie z nia. |
|
|
|
|
Reklama
Dołaczył: 31 Maj 2006
Skad: wwa
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|