Proxy w komunikatorach |
Autor |
Wiadomość |
Estel
|
Wysłany: 2006-12-09, 21:49
|
|
|
wez_przestan napisał/a: | Zawsze moga cie namierzyc wysylasz wiadomosc kotora wedruje przez serwer gg lub/i do kompa osoby wiec laczysz sie z nia. |
Toś poczęstował nas mądrością objawioną. A jak przeglądasz dowolną stronę www, to się nie łączysz z serverem?... Łączysz, od tego, aby nie było widać skąd, są właśnie proxy. (w naszym wypadku) Im lepiej skonfigurujesz połączenie i ciekawsze proxy wybierzesz, tym mniejsza szansa na wykrycie.
Też nie lubię głupich pytań, ale nie nikomu słońce z "d" nie świeci i nikt nie wiedział tego co wie od początku. Klasę poznaje się także po podejściu do nowych, nie mówię o głaskaniu po główce, ale o powstrzymywaniu tekstów (nawet jeśli się nasuwają) typu "z ciebie dupa nie haker". (w dowolnej formie) Nick gościa jego sprawa, może sam kiedyś załapie, że im większa wiedza, tym mniej przechwałki.
A jeszcze bardziej od głupich pytań, nie lubię głupich odpowiedzi...
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Haker [Usunięty]
|
Wysłany: 2006-12-17, 13:43
|
|
|
Cytat: | Im lepiej skonfigurujesz połączenie i ciekawsze proxy wybierzesz, tym mniejsza szansa na wykrycie. |
najlepsze są chyba z egzotycznych krajów(najlepiej żeby było tunelowanie)
ale czy mogą mnie namierzyć po samym nr gg?
wydaje mi się że jak zrobię tak żeby wszyscy widzieli fałszywe ip(czy jestem dostępny czy nie)to jest chyba niemożliwe żeby mnie namierzyli
mogę ustawić proxy np.1.2.3.4(chyba nikt nie ma takiego)czyli nie ma żadnych logów itp.
a co za tym idzie jestem całkowicie anonimowy(chyba)
czy można być całkowicie anonimowym w gg? |
|
|
|
|
Nazim
Administrator
Pomógł: 8 razy Dołączył: 19 Lip 2006 Posty: 208 Skąd: Ukraine
|
Wysłany: 2006-12-17, 14:09
|
|
|
Nie chce cie wprowadzac w blad, ale chyba twoj komputer jakos musi sie polaczyc z serwerem GG - jesli uzyjesz IP np 1.2.3.4 (ktore jest offline, i nie jest serwerem proxy), to sila rzeczy nie bedzie polaczenia miedzy 1.2.3.4 a 217.17.41.82 / 217.17.41.84 (serwery GG). Wiec moim zdaniem polaczenie nastepuje bezposrednio z twojego IP, tyle ze jest forwardowane (przekierowane) na 1.2.3.4 - dlatego wlasnie ten IP jest widoczny dla uzytkownikow. Administrator GG bez problemu moze sprawdzic adres IP, z ktorego nastapilo logowanie do serwera w kazdej chwili. |
Intel Core 2 Duo E4300 1.8Ghz @ 2.4Ghz, Gigabyte GA-965P-DS3, OCZ 2x1GB DDR2 Dual 800 CL4, Galaxy GeForce 7300GT 256mb 1.2ns 500/700 @ 800/1782MHz, Sound Blaster Audigy 4 Pro, WD Caviar 120 Gb 7200rpm 8 mb + 2x Segate Barracuda 80 Gb 7200rpm 8 mb, Sony NEC Optiarc DVD RW AD-5170A 16x |
|
|
|
|
wez_przestan
|
Wysłany: 2006-12-22, 16:49
|
|
|
Nazim napisał/a: | Nie chce cie wprowadzac w blad, ale chyba twoj komputer jakos musi sie polaczyc z serwerem GG - jesli uzyjesz IP np 1.2.3.4 (ktore jest offline, i nie jest serwerem proxy), to sila rzeczy nie bedzie polaczenia miedzy 1.2.3.4 a 217.17.41.82 / 217.17.41.84 (serwery GG). Wiec moim zdaniem polaczenie nastepuje bezposrednio z twojego IP, tyle ze jest forwardowane (przekierowane) na 1.2.3.4 - dlatego wlasnie ten IP jest widoczny dla uzytkownikow. Administrator GG bez problemu moze sprawdzic adres IP, z ktorego nastapilo logowanie do serwera w kazdej chwili. |
Dokladnie o tym mowilem a Estel napisal
Cytat: | Toś poczęstował nas mądrością objawioną. A jak przeglądasz dowolną stronę www, to się nie łączysz z serverem?... Łączysz, od tego, aby nie było widać skąd, są właśnie proxy. (w naszym wypadku) Im lepiej skonfigurujesz połączenie i ciekawsze proxy wybierzesz, tym mniejsza szansa na wykrycie.
Też nie lubię głupich pytań, ale nie nikomu słońce z "d" nie świeci i nikt nie wiedział tego co wie od początku. Klasę poznaje się także po podejściu do nowych, nie mówię o głaskaniu po główce, ale o powstrzymywaniu tekstów (nawet jeśli się nasuwają) typu "z ciebie dupa nie haker". (w dowolnej formie) Nick gościa jego sprawa, może sam kiedyś załapie, że im większa wiedza, tym mniej przechwałki.
A jeszcze bardziej od głupich pytań, nie lubię głupich odpowiedzi...
Pozdrawiam |
Wiec zacytuje A jeszcze bardziej od głupich pytań, nie lubię głupich odpowiedzi... |
|
|
|
|
Estel
|
Wysłany: 2006-12-22, 17:29
|
|
|
Jeśli nie dostrzegasz subtelnej różnicy między odpowiedzią Nazima a Twoją, to ja już Ci naprawdę nie pomogę ;) Anyway, następnym razem posty, których jedyną treścią jest osobista wycieczka, wysyłaj na PM, szkoda topica na prywatne "gadki"
Pozdrawiam |
|
|
|
|
starzec
|
Wysłany: 2006-12-28, 15:47
|
|
|
a jak można skontaktować się z tym adminem gg? |
_________________ mam 74 lata jestem starcem |
|
|
|
|
Nazim
Administrator
Pomógł: 8 razy Dołączył: 19 Lip 2006 Posty: 208 Skąd: Ukraine
|
|
|
|
|
Haker [Usunięty]
|
Wysłany: 2006-12-29, 10:22
|
|
|
skontaktuje się z tym adminem zobaczymy co mi powie ciekawego |
|
|
|
|
Reklama
Dołaczył: 31 Maj 2006
Skad: wwa
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|