proxy.net.pl
forum proxy, zmiana ip, serwery proxy FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Ukrywanie IP na księdze gości
Autor Wiadomość
maniek
[Usunięty]

Wysłany: 2006-11-18, 22:16   Ukrywanie IP na księdze gości

Witam, przejrzałam cale forum i robiłam wszystko, co tam jest napisane, ale to nie spełniło moich oczekiwań. Chodzi mi o to, że chcę się wpisać na czyjąś księgę gości i aby admin nie widział mojego ip, a inne. Robiłam wszystkie te operacje, zmiana proxy, Steganos Internet Anonym Pro 7.1.6, i nie działa, bo wszystko sprawdzałam na własnej księdze i zawsze było moje ip. Mam stale łącze, prywatne ip. Co o tym myślicie, i czy da się coś z tym zrobić?

Estel 

Wysłany: 2006-11-19, 00:21   

Huh?

Być może zapomniałaś wyłączyć obsługę cookies i Javy? Ciężko sprawdzić co jest nie tak "na odległość", czy mogłabyś opisać dokładnie i po kolei owe "wszystkie" czynności jakie robiłaś, by łączyć się przez proxe? Księga gości jest na tyle prostym urządzeniem, że sam wątpię w ową Jave, czy ciasteczka i IMO z jakiegoś powodu wciąż łączysz się z "księgą" bezpośrednio.

Mogłabyś podać też adres swojej księgi, na której testujesz? (Jeśli nie chcesz umieszczać jej publicznie na forum, to PM-em). Można by potestować, jak reaguje na różne ustawienia (Java on/off, cookies...)

Pozdrawiam

maniek
[Usunięty]

Wysłany: 2006-11-19, 13:28   

Nom obsługę cookies i Javy nie zrobiłam, a jak to zrobić w Operze.

Estel 

Wysłany: 2006-11-19, 23:39   

W "Ustawienia ---> Zaawansowane ---> Ciasteczka"

Wyłączasz obsługę takowych. Przeszukaj też inne zakładki ustawień, gdzieś tam na pewno masz możliwą do włączenia lub wyłączenia obsługę Javy. (Sorka za "konkrety inaczej", nie używam opery)

Czemu mówię to bez przekonania? Ano temu że osobiście nie wierzę, aby właśnie o to chodziło. Mogę się oczywiście mylić, ale IMO księga gości nie wyłapuje po tym Twojego IP i problem tkwi gdzie indziej. Dlatego, zacytuje sam siebie w ramach "zdartej płyty"...

Estel napisał/a:
Ciężko sprawdzić co jest nie tak "na odległość", czy mogłabyś opisać dokładnie i po kolei owe "wszystkie" czynności jakie robiłaś, by łączyć się przez proxe? Księga gości jest na tyle prostym urządzeniem, że sam wątpię w ową Jave, czy ciasteczka i IMO z jakiegoś powodu wciąż łączysz się z "księgą" bezpośrednio.

Mogłabyś podać też adres swojej księgi, na której testujesz? (Jeśli nie chcesz umieszczać jej publicznie na forum, to PM-em). Można by potestować, jak reaguje na różne ustawienia (Java on/off, cookies...)

Gdybyś, jak prosiłem, wysłała adres tej swojej księgi, to już sprawdzilibyśmy, czy pokazuje IP zależnie od ustawień Javy i Cookies. Jedna możliwość byłaby z głowy.

Pozdrawiam

maniek
[Usunięty]

Wysłany: 2006-11-20, 17:08   

Przy wyłączonych ciasteczkach i javie, dzieje się coś takiego: tam na księdze, aby się wpisać trzeba podać kod z okienka, i po wpisaniu kodu wyskakuje błąd, ze jest nie poprawny.

Estel 

Wysłany: 2006-11-20, 21:21   

To spróbuj z włączoną Javą, a wyłączonymi ciasteczkami, albo na odwrót - włączonymi ciasteczkami, albo wyłączoną Javą.

Albo jeszcze inaczej - miej włączone i to i to do czasu, aż zobaczysz kod z obrazka, spokojnie go wpiszesz ale przed "zatwierdzeniem" wyłącz i to i to.

Spotkałem się z taką sytuacją, niby wszystko działało, ale nie mogłem się zarejestrować na forum, chociaż kod na obrazu zmieniał się przy każdej próbie - włączenie któregoś z tych (Java czy cookies) pomogło, jak i włączenie "tylko" aby wpisać kod i wyłączenie przed "wyślij" również działało (musisz mieć je włączone przed wejściem na stronę z kodem, gdyż Java czy tam ciasteczka wykorzystywane są do wyświetlenia obrazka zgodnego z tym, co wymagane. IMO Java, nie ciasteczka, ale tak głęboko nie testowałem)

I pamiętaj, że wcale nie to musi być powodem pokazywania Twojego prawdziwego IP :) Tak czy owak, kombinuj, kombinuj, kombinuj, aż dojdziesz do celu i pytaj, w razie wątpliwości, skoro nie chcesz się zastosować do moich wcześniejszych rad, prócz tej najprostszej i wymagającej najmniej wysiłku ("prztyknięcie" Javą i cookiesami).

Pozdrawiam

Reklama

Dołaczył: 31 Maj 2006
Skad: wwa

Odpowiedz do tematu