proxy.net.pl
forum proxy, zmiana ip, serwery proxy FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Inwigilacja :(
Autor Wiadomość
Wujek 

Wysłany: 2008-04-08, 22:25   Inwigilacja :(

Cześć chłopaki. Informacji szukam od 17 i nie znalazłem w googlach odp na moje pytania sprawa wygląda tak: Mój komp jest najprawdopodobniej (wierząc władzy wykonawczej wiadomo ocb) inwigilowany przez nią chyba nawet właśnie teraz Ale nie wiem jak to się odbywa. Zostałem wezwany w związku z aktywnością na pewnym forum o tematyce Marii Konopnickiej :) (wiadomo ocb Zakazana ale nie w NL) W ten sposób sie znajduje rózne osoby poprzez czeste powielanie się słów (haseł) związanych z tą tematyką... Jestem goniony i inwigilowany jak za komuny przez te wszy i jeszcze moja (wspaniała :evil: ) rodzinka z nimi współpracuje.. I to nawet chyba oni złożyli na mnie donos że przeglądam takowe forum. Chyba nikt by nie chciał być tak goniony i inwigilowany... Chce prywatności jak każdy człowiek który nie chce być tak traktowany... Zażekli się (pewnie tylko straszyli ale nic nie wiadomo) że, mój komp bedzie sprawdzany i najprawdopodobniej jesli moje interesowanie sie tym tematem i na wykazach od operatora dalszą aktywnością mojego IP (tak powiedział) na tamtym forum i gromadzenie pewnych przedmiotów z tym związanych (które posłużyć mogą jako dowody) Zostaną postawione mi zażuty nie chciał bym sprawy i tłumaczenia się z 10 zazutów (choć wiem że i tak bym wygrał bo nie robie absolutnie nic wbrew prawu polskiemu) Co gorsze, chcieli mi zarekwirować dysk ale jakoś tego uniknąłem...
Podobno operator ma obowiązek przesyłać władzom wykonawczym wyciagi i odnotowania licznego wywoływania wytyczonych haseł związanych z przestępstwem.

No nie ważne nie moge wszystkiego ujawniać bo sie obawiam Chce sie bronić przed tymi wszami i być totalnie jak to tylko się da anonimowy... podobno inwigiluje mi aktywność IP na danej stronce, forum.. rozmowy GG w których pojawi się takie hasło związane z tą tematyką i chyba nawet czat i nie wiem co jeszcze tam mogą szpiegować przez sieć... :( :evil:

Wiem już o proxy bo czytałem i poszukuje jakiegoś serwera - High anonymity proxy w krajach takich jak: Kuba, Korea południowa, Chiny
Sprawdzałem różne serwery i nie wiem czy działają czy nie bo komunikat o tym nie mówi (tylko czasem wyskoczy że jest nieczynny serw)
Posiadam zmienny adres IP (co włączenie kompa sie zmienia) ale posiadam tez numer stały Nie pamiętam jak on sie nazywa Chyba to jest nr MAC który jest nie zmienny i jest dołączony do kompa jak rejestracja na samochodzie i nie zmienny.
Może ktoś ma taki serwer który spelni te oczekiwania i mógłby polecić jakiś którego sam uzywa ?

Mam pare pytań:

Czy jak zabezpiecze się najwyższą barierą proxy "High anonymity" to otwieranie stron się spowolni dramatycznie ? Jeśli tak to czy da się temu zapobiedz ? Moge rozważyc zapłacenie za serwer jesli miało by to zwiekszyc moje bezpieczenstwo i wpłynąć na niezmienne badz szybsze ładowanie stron...

Czy jak zabezpiecze się najwyższą barierą proxy "High anonymity" to tylko mój ślad w mailach i stronach internetowych pozostawiony w postaci IP zniknie z teo co czytałem i zastąpi go cos innego, to czy rozmowy GG czyli chyba kanały IRC bedą zabezpieczone czy je trzeba oddzielnie jakoś zabezpieczyć ?

Jak jeszcze moge sie zabezpieczyć przed inwigilacjami "informatyków milicyjnych" ?

Są jakieś bardzo dobre programy które zapewniają bardzo duży poziom bezpieczenstwa nie uchwytny dla władz albo wymagający użycia bardzo zaawansowanego sprzętu w celu wykrycia połozenia komputera? Rozważył bym nawet kupno gdyby zapewniał mi ochronę... Znalazłem kiedyś na allegro programy hakierskie starannie ukryte w kategori motoryzacja :) gdyż sprzedaż tego chyba jest nie legalna. Ale programy bodajże gwarantowały niewidoczność w sieci ięc coś takiego istnieje co dało by rade tylko nie wiem gdzie tego szukać... I nie chodzi mi o te co można sciągać z neta za darmo. Bo one są słabe i mozna znaleźc na nie haka. Ale moze czymś mnie zaskoczycie...

Dostawcą netu jest firma która czerpie usługi i podlega pod telekomunikację polską. Modem posiadam sam na własność lecz właścicielem prawnym jest rodzic. Z tego co pan władza relacjonował to mają z tym problem dopiero jak jest 20 osob do jednego modemu podłączone albo kawiarenki internetowe są jedynie nie do sprawdzenia.

Pozdrawiam chłopaki i czekam niecierpliwie na odpowiedzi... bo nie moge znieść tego. Nie moge sie ruszać i swobodnie gadać... :(

Kylie 
Administrator

Wysłany: 2008-04-09, 20:32   

Wujek napisał/a:
Cześć chłopaki.

ekhm, przepraszam bardzo, ale na tym forum są również kobiety :twisted: przykładem jestem ja :twisted:

SernikR 

Wysłany: 2008-08-04, 14:42   

do stron internetowych proponuję użycie bramek proxy :) niektóre są bardzo szybkie
a co do komunikatorów to raczej nie przechwycą rozmów ;] radzę czyścić też pamięć podręczną przeglądarki i archiwa w komunikatorach bo jak zarekwirują dysk to wszystko odczytają ;p

Reklama

Dołaczył: 31 Maj 2006
Skad: wwa

Odpowiedz do tematu