Zmiana IP |
Autor |
Wiadomość |
smyk23
|
Wysłany: 2007-06-30, 15:43 Zmiana IP
|
|
|
Siema. Mam problem ze jakas osoba zna moje IP i moze mnie pingowac czyli z tego co sie dowiedzialem wysyla jakies duze ileosci pakietow na moje IP przez co moj komp nie wyrabia i trace polaczenie z internetem. Dzwnilem do mojego dostawcy i mowil mi przeinstalowac poloczenie z kablowego na USB to mi sie zmieni adres IP. Zrobilem tak i rzeczywiscie sie zmienil jednak tylko 4 ostatnie cyfry. A z tego co sie dowiedzialem to mozna pingowac zakresy czyli wpisac tylko 4 pierwsze cyfry mojego IP kotre mi sie nie zmienily i dalej mnie spinguja ... wiec tutaj moje pytanie. Co musialbym zrobic zeby moje Ip bylo cale zmienione i nie mogli mnie pingowac ? Wiem ze moge zmienic dostawce ale to raczej narazie nie wchodzi w gre. Moze cos z tymi proxami ? |
|
|
|
|
Blaze
|
Wysłany: 2007-06-30, 20:13
|
|
|
1.Używaj High Anonymous proxy.
2.Zmień MAC karty sieciowej. |
|
|
|
|
smyk23
|
Wysłany: 2007-06-30, 22:54
|
|
|
A jak sie zmienia ten MAC karty sieciowej i czy to napewno mi pomoze ? |
|
|
|
|
Nazim
Administrator
Pomógł: 8 razy Dołączył: 19 Lip 2006 Posty: 208 Skąd: Ukraine
|
Wysłany: 2007-07-01, 10:36
|
|
|
Cytat: | Siema. Mam problem ze jakas osoba zna moje IP i moze mnie pingowac czyli z tego co sie dowiedzialem wysyla jakies duze ileosci pakietow na moje IP przez co moj komp nie wyrabia i trace polaczenie z internetem. Dzwnilem do mojego dostawcy i mowil mi przeinstalowac poloczenie z kablowego na USB to mi sie zmieni adres IP. Zrobilem tak i rzeczywiscie sie zmienil jednak tylko 4 ostatnie cyfry. A z tego co sie dowiedzialem to mozna pingowac zakresy czyli wpisac tylko 4 pierwsze cyfry mojego IP kotre mi sie nie zmienily i dalej mnie spinguja ... wiec tutaj moje pytanie. Co musialbym zrobic zeby moje Ip bylo cale zmienione i nie mogli mnie pingowac ? Wiem ze moge zmienic dostawce ale to raczej narazie nie wchodzi w gre. Moze cos z tymi proxami ? |
Mozesz uzyc VPN, zeby przekierowac caly swoj ruch na zebezpieczony przed atakami DoS serwer, przykladowo w Zurychu. 5 $ na miesiac, a dostajesz zewnetrzne IP z zakresu 80.254.78.XXX zmieniane przy kazdym polaczeniu. Bez limitu transferu ani innych tego typu niespodzianek. Powinno pomoc.
Cytat: | A jak sie zmienia ten MAC karty sieciowej i czy to napewno mi pomoze ? |
Zalezy, czy twoj provider przydziela adres IP na podstawie adresu MAC karty sieciowej. A zmienia sie go, w.. Moj komputer -> Wlasciwosci -> Sprzet -> Menadzer urzadzen -> Karty Sieciowe -> [Twoja karta] -> Wlasciwosci -> Zaawansowane -> Adres sieciowy |
Intel Core 2 Duo E4300 1.8Ghz @ 2.4Ghz, Gigabyte GA-965P-DS3, OCZ 2x1GB DDR2 Dual 800 CL4, Galaxy GeForce 7300GT 256mb 1.2ns 500/700 @ 800/1782MHz, Sound Blaster Audigy 4 Pro, WD Caviar 120 Gb 7200rpm 8 mb + 2x Segate Barracuda 80 Gb 7200rpm 8 mb, Sony NEC Optiarc DVD RW AD-5170A 16x |
|
|
|
|
smyk23
|
Wysłany: 2007-07-01, 11:25
|
|
|
Jak wchodze w Adres sieciowy to w polu wartosc nie mam nic, to co moge sobie wybrac co chcem ?
edit: Aha i dajmy na to ze chcialbym wziasc ta opcje z tym Zurychem :P:P:P To co bym musial zrobic bo ja troche zielony w tych sprawach :) Dobrze jak bys podal swoje gg albo cos lepiej bysmy sie dogadali:) |
|
|
|
|
Reklama
Dołaczył: 31 Maj 2006
Skad: wwa
|
|
|