proxy.net.pl
forum proxy, zmiana ip, serwery proxy FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
problem z proxem w ff ....
Autor Wiadomość
Omen
[Usunięty]

Wysłany: 2006-08-15, 15:39   problem z proxem w ff ....

chcialem sobie sprawdzic jak to działą i ustawiłem proxy w ffie bylo spoko bo zminiło mi "baseip" na ten który podałem "83.13.121.74:8080" no i teraz chciałem zrezygnować z ustawień "83.13.121.74:8080" żebym znowu miał "baseip" zaznaczając opcje bezpośredniego połączenia i nic!!! pozostają stare ustawienia. Dodatkowo nie moge zmienic "83.13.121.74:8080" na żaden inny serwer proxy

O co w tym wszsytkim chodzi ?

Dla podkreślenia ustawienia w ff przeniosły sie na opere i ie w windzie moojej czyly 98se. Usuniecie protokołu tpcip i karty sieciowej nie przyniosły restartu ip ....

jakiś inny pomysł niż format ?

Nazim 
Administrator

Wysłany: 2006-08-15, 16:54   

nie mam pojecia, jak mogles to zrobic.. ale najlepiej pokaz screeny ustawien we wszystkich przegladarkach i wrzuc je np na imageshacka, bo inaczej niestety nie jestem w stanie ci pomoc

EDIT:
tak powinna wygladac prawidlowa konfiguracja firefoxa, aby laczyl sie on "na czysto":

http://img76.imageshack.us/img76/4856/ffrk1.jpg

jesli masz tak ustawione, nie mozliwym dla mnie jest, zeby laczylo sie przez proxy :-/

PS: nie masz przypadkiem ustawionych zadnych zewnetrznych programow?

czesio 
Administrator

Wysłany: 2006-08-15, 19:16   

http://proxy.net.pl/firefox.html

Omen
[Usunięty]

Wysłany: 2006-08-16, 08:35   

Czesio nie wszyscy użytwkonicy to idioci ... przeczytałem nie tylko tę strone ale i kilkanaście innych w poszukiwaniu rozwiazania tego problemu.
Linki są z ustawien zastosowanych czyli wyłaczona przeglądarka i właczona ponownie a następnie zdjecie screena z ustawień... żeby nie było :)

Nazim 
Administrator

Wysłany: 2006-08-16, 11:32   

hmm.. dziwne. jestes pewny, ze to nie jest twoj prawdziwy IP?
sprobuj wpisac w linii polecen

ipconfig

i pokaz, co ci sie pojawia.

i sprobuj na wszystkich przegladarkach dac jakies high elite proxy (np 88.156.91.228, port 8080 - przed testem spinguj je), i wejdz na ta strone.

a na IE tez ci wyskakuje? odznacz "automatycznie wykryj ustawienia sieci". jakie masz lacze? jesli korzystasz z polaczenia telefonicznego, w zakladce 'polaczenia' w IE powinienes miec jeszcze na gorze jedne ustawienia proxy. moze tam nie zmieniles?

Reklama

Dołaczył: 31 Maj 2006
Skad: wwa

Odpowiedz do tematu