proxy.net.pl
forum proxy, zmiana ip, serwery proxy FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Problem z wysłaniem poczty przy pomocy The Bat
Autor Wiadomość
mejaaa 

Wysłany: 2011-03-18, 15:41   Problem z wysłaniem poczty przy pomocy The Bat

Witam,
w ostatnim czasie przytrafiła mi się dziwna sytuacja. Korzystam z programu pocztowego The Bat od około roku i posługuję się nim do wysyłania/odbierania poczty. Dzisiaj wysłałem kilka mail do różnych osób i przy próbie wysłania kolejnej wiadomości na moim ekranie pojawił sie następujący komunikat:
''Serwer zgłasza brak gotowości w komunikacie:"SMTP - Proxy (proxy.miechow.com) Zostałeś zablokowany ze względu na rozsyłanie wirusów lub SPAM-u."
Korzystam z programu antywirusowego KIS 2011, przeskanowałem kompa programem do wykrywania malware i nic nie wykazało. Wychodzi na to, że komputer jest czysty, jednak nie mam możliwości wysyłania poczty przez program. Co ciekawe, na żadne dziwne niezaufane strony nie wchodziłem, a korzystając z przeglądarki mogę zalogować się i wysyłać wiadomości z kont pocztowych.
Posiadam konta pocztowe w serwisie interia.pl oraz na serwerze az.pl.
Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem ew. zna rozwiązanie?

[ Dodano: 2011-03-18, 15:47 ]
Wyłączyłem swój program antywirusowy i przy kolejnej próbie wysyłki poczty pojawiał mi się następujący komunikat:
Wiadomość nie została wysłana
Odpowiedź serwera SMTP-Proxy (proxy.miechow.com) Wiadomość zostałą rozpoznana jako SPAM i została zablokowana [5.400000]

Reklama

Dołaczył: 31 Maj 2006
Skad: wwa

Odpowiedz do tematu