proxy.net.pl
forum proxy, zmiana ip, serwery proxy FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Problem dzieleniem lacza internetowego
Autor Wiadomość
Ob3y
[Usunięty]

Wysłany: 2006-10-14, 14:17   Problem dzieleniem lacza internetowego

Witam, mam problem ktory mnie juz dlugo dreczy, wreszcie postanowilem zgosic sie o pomoc bo juz mam dosc tego ;p Brak poloczenia internetowego :x

Mianowicie, zakupilem sobie laptopa, nie mam narazie pieniedzy na Routeraz z Acces Pointem wiec zrobielm serwer ze stacjonarnego PC.
Na pc jest karta sieci bezprzewpdpwej ktora odbiera sygnal z anteny zewnetrznej, dodam ze znajduje sie w siedzi osiedlowej czyli za NAT'em. W PC jest oczywiscie karta sieciowa z wyjsciem na rj-49, taka sama mam w laptopie.

I teraz problem, Wszystko sie powinno ladnie laczyc :) ale tak nie jest, sam zdefiniowalem adresy ip maski i bramki, sa napewno dobrze. Ukatywnilem udostepnianie polaczenia internetowego i nic. Myslalem ze kabel zly, sprawdzilem, jest ok. I jeszcze dodam ze jak na lanie proboje zagrac w jakas gierke to sawiajac serwer na PC laptopem sie nie moge dolaczyc, odwrotnie dziala ;p W firewallach pododawalem odpowiednie adresy ip do zaufanych, w windowsowym tez.

Konf PC:
IP : 192.168.0.1
maska : 255.255.255.0

Konf lapopa:
IP : 192.168.0.2
maska : 255.255.255.0
brama : 192.168.0.1
DNS : 192.168.0.1

Teraz gwozdz programu, zainstalowalem na PC program ktory tworzy tam serwer proxy XAnalog. Uruchamiam ten programik na PC i w Iternet Exploerze juz mam net. bylo by fajnie, ale tylko IE dziala :/ proram ma tylko wbudowany serwr proxy http, socks, pop3, ftp, nntp, smtp. Malo tego. nie ma protokolow gopher , ssl i chodzby ssh. Ja nie nawidze IE wole Firefox. Wiec go zainstalowalem. I jak sie okazalo dziala tylko polowicznie :x
Niektore stony sie laduja. ale w wiekszosci wywala taki blad :

Google
Error

Not Found
The requested URL /seagull/intro.html was not found on this server.

Nie mam pojecia o co biega. Myslalem ze o szyfrowanie ssl i ttl, wiec wylacylem, ale nic z tego. Nie moge sobie z tym poradzic. Pozatym inne programy tez sie nie lacza z netem, wszystkie gry , jedyny program ktoy sie polaczyl to Norton Antywirus ;d (pewnie korzysta z tych portow ) no i putty po ustawieniu serwera proxy jako http, ale niekazdy program ma takie mozliwosci co putty :/

I tu prosze o pomoc: czy zna ktos program ktory oferuje wiecej uslog proxy , najlepiej taki ktory dla poszczegolnych programow(przegladarki i gry itd) otworzy porty i pozwoli mi sie polaczyc z czymkolwiek.

A najlepiej by bylo gdyby ktos wiedzial dlaczego nie dziala dzielenie lacza internetowego wlaczanie na karcie bezprzewodowej w PC tzw.ICS

Kiestem w kropce i wszystkie pomysly jyz mi sie wyczerpaly. Program SocksCap tez nie dzial lub wpisalem zle serwy proxy ;d
Dzieki wszystkim z gory.

coolos
[Usunięty]

Wysłany: 2006-10-15, 22:20   

Na kompie który udostępnia internet i posiada kartę radiową włącz udostępniane łącza internetowego. W tym celu wejdź w moje miejsca sieciowe > Wyświetl połączenia sieciowe. Tam gdzie masz "połączenie sieci bezprzewodowej" klknij prawym myszy, właściwości, następnie na zaawansowane i zaznacz 2 haczyki przy "Zezwalaj innym użytkowniką sieci na ....." następnie wejdź w ustawienia i zaznacz haczyki przy wszystkich dostępnych polach. I po problemie, necisko lata na dwóch piecykach :mrgreen:

Ob3y
[Usunięty]

Wysłany: 2006-10-16, 19:33   

Eh, Coolos , chyba nie przeczytales tego co napisalem :/, Napisalem ze dzielenie lacza (ICS) mi nie dziala z niewiadomych mi powodow :/ to co napisales zrobilem w pierszej kolejnosci, powinno dzialac ale nie chce :/ Tak czy inaczej dzieki za checi i odpowiedz :)

coolos
[Usunięty]

Wysłany: 2006-10-17, 12:39   

Sorrki, nie doczytałem końcówki :oops: . Ale z tym dzieleniem łącza internetowego, to bardzo dziwna sprawa że ICS u Ciebie nie działa, bo u mnie działa bardzo dobrze. A postaraj się wyłączyć na kompie na którym masz karte radiową wszystkie firewalle, być może któryś z firewalli blokuje połączenie. A na tych 2 komputerach, jakie masz systemy operacyjne?

Ob3y
[Usunięty]

Wysłany: 2006-10-18, 18:35   

Na obu jest XP home ;d bawilem sie juz firewallem, i niewie mczemu isc nie dziala bo juz nie raz robilem takie rzeczy i dzialalo nawet na uszkodzonych sieciowkach ;) Kumpel mi mowil Norton antywirus duzo blokowal bo kiedys robil komus laptopa i dopero usuniecie nortona rozwiazalo problem. Wlasnie go wywalam, moze pomoze ;d

Reklama

Dołaczył: 31 Maj 2006
Skad: wwa

Odpowiedz do tematu