JAP i TOR |
Autor |
Wiadomość |
andzior [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-04-23, 15:36 JAP i TOR
|
|
|
Po zainstalowaniu i przetestowaniu obu programów na początku lepsze wrażenie zrobił na mnie JAP, ponieważ po połaczeniu z proxy internet działał o wiele szybciej niż w programie TOR nie wspominajać już o HIDE IP itp.
Według moich rozeznań JAP łączy się z jednym z trzech typów połaczeń tzw mix cascade:
- CoockieCooker.de cascade
- Dresden - Dresden
- ULD (1u1) - ULD (1u1)
Program ma również do wyboru połączenie z serwisami płatnymi, lecz pomimo doładowania konta kwotą 5 euro nie mogę uzyskać połącznia.
Najlepszym tzn najszybszym z trzech bezpłatnych połaczeń jest według mnie Dresden - Dresden. Łączymy się z niemieckim Uniwersytetem w Dreznie. W tym przypadku za każdym razem gdy się łaczymy otrzymujemy cały czas ten sam adres IP dzięki któremu jesteśmy anonimowi (lub też nie). W przypadku programu TOR adres IP zmienia się co jakiś czas jednak po przetestowaniu połaczenie z internetem jest w tym przypadku wolniejsze niż korzystjąc z programu JAP.
A teraz kilka pytań na które szukam odpowiedzi:
1. Czy w programie JAP można dodać wiecej bezpłatnych serwisów procz tych trezech które wymieniłem ?
2. Jak połaczyć się z serwisami płatnymi (JAP) ?
3. Który program jest lepszy jeśli chodzi o anonimowość ?
4. Czy dzięki tym programom jesteśmy anonimowi także gdy łaczymy sie z FTP ?
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Reklama
Dołaczył: 31 Maj 2006
Skad: wwa
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|