proxy.net.pl
forum proxy, zmiana ip, serwery proxy FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Jak być anonimowym ?
Autor Wiadomość
tomicc
[Usunięty]

Wysłany: 2006-08-25, 17:38   

Czyli nie ma sposobu żeby admin nie sprawdził czy korzystam z proxy ?

Bo zajmuje mu zaledwie parę chwil i już wie że to ja.
Więc musi być jakiś prosty sposób na sprawdzenie ?

czesio 
Administrator

Wysłany: 2006-08-25, 18:07   

Jesli masz elite proxy - nie ma opcji rozpoznania Cię po IP. Sprobuj zmienic tez useragent (user agent switcher) - wtyczka w firefoxie, albo przegladarke.. skorzystaj z polskiego proxy, zaloz inny e-mail niz wszystkie i nie ma mozliwosci namierzenia Cie.. ;)

tomicc
[Usunięty]

Wysłany: 2006-08-26, 10:14   

W programie steagnos można chyba zmienić przeglądarkę bo nawet tu piszę że korzystam z opery a nie korzystam a i tak używam zazwyczaj internet explorer(co powinnem tam wyłączyć oprócz Javy żeby być anonimowym) ?

Ale o co chodzi z tym mailem i polskimi proxy ?
Bo i tak przy każdej rejestracji trzeba używać nowego maila.

[ Dodano: 2006-08-26, 11:31 ]
Otrzymałem takie wyjasnienie odnośnie sposobu wykrywania:

"Każa osoba ma nie tylko IP, ale również inne numery. Między innymi hashe haseł, kodów i przejść "

I w związku z tym co mogę zrobić żeby nie mieli tych informacji o mnie ?

Nazim 
Administrator

Wysłany: 2006-08-26, 17:39   

tomicc napisał/a:
W programie steagnos można chyba zmienić przeglądarkę bo nawet tu piszę że korzystam z opery a nie korzystam a i tak używam zazwyczaj internet explorer(co powinnem tam wyłączyć oprócz Javy żeby być anonimowym) ?

nic, to w zupelnosci wystarczy

tomicc napisał/a:
Ale o co chodzi z tym mailem i polskimi proxy ?
Bo i tak przy każdej rejestracji trzeba używać nowego maila.

uzywaj za kazdym razem innego maila, ktory nie ma nic wspolnego z poprzednim. korzystaj z polskich proxy, najlepiej tych w miare "stalych", a nie tzw "jednorazowkach" ;-)

tomicc napisał/a:
[ Dodano: 2006-08-26, 11:31 ]
Otrzymałem takie wyjasnienie odnośnie sposobu wykrywania:

"Każa osoba ma nie tylko IP, ale również inne numery. Między innymi hashe haseł, kodów i przejść "

dla kazdego konta uzywac innego hasla, oraz nie wchodzic na dane forum (czy gdzie tam) z innej strony, ktorej uzywales przy poprzednim koncie. chodzi o to, ze w logach jest podana strona, z ktorej nastapilo odwolanie do forum, czyli jakbys przeszedl z tego forum (http://forum.proxy.net.pl/) na tamto forum, w logach jako strona, z ktorej nastapilo przejscie - bedzie forum.proxy.net.pl. najlepiej wejdz na google.pl i dopiero z tamtej strony przechodz na dane forum :lol:

tomicc napisał/a:
I w związku z tym co mogę zrobić żeby nie mieli tych informacji o mnie ?

wszystko to, co napisalem powyzej ;-)

tomicc
[Usunięty]

Wysłany: 2006-08-26, 18:02   

A w steganos internet anonym pro 7 można wyłączyć informacje o pochodzeniu więc czy dzięki temu nie będą wiedzieli gdzie byłem wcześniej ?

Nazim 
Administrator

Wysłany: 2006-08-26, 19:47   

nie wiem, najlepiej przetestuj samemu :roll:

Intel Core 2 Duo E4300 1.8Ghz @ 2.4Ghz, Gigabyte GA-965P-DS3, OCZ 2x1GB DDR2 Dual 800 CL4, Galaxy GeForce 7300GT 256mb 1.2ns 500/700 @ 800/1782MHz, Sound Blaster Audigy 4 Pro, WD Caviar 120 Gb 7200rpm 8 mb + 2x Segate Barracuda 80 Gb 7200rpm 8 mb, Sony NEC Optiarc DVD RW AD-5170A 16x

tomicc
[Usunięty]

Wysłany: 2006-08-29, 12:43   

A mam takie jeszcze pytanie.
Czy na forach internetowych lepiej się ukryć za pomocą bramki proxy czy elite proxy ?
Czyli w którym przypadku łatwiej jest wykryć ?

Nazim 
Administrator

Wysłany: 2006-08-29, 13:39   

ogolnie mowiac, mozesz korzystac i z tego i tego.. chociaz ja osobiscie nie lubie bramek proxy. a jesli nie bedziesz sie rzucac w oczy, admin prawdopodobnie nawet cie nie sprawdzi :mrgreen:

Intel Core 2 Duo E4300 1.8Ghz @ 2.4Ghz, Gigabyte GA-965P-DS3, OCZ 2x1GB DDR2 Dual 800 CL4, Galaxy GeForce 7300GT 256mb 1.2ns 500/700 @ 800/1782MHz, Sound Blaster Audigy 4 Pro, WD Caviar 120 Gb 7200rpm 8 mb + 2x Segate Barracuda 80 Gb 7200rpm 8 mb, Sony NEC Optiarc DVD RW AD-5170A 16x

Haker
[Usunięty]

Wysłany: 2006-11-12, 13:37   

Cytat:
Jesli masz elite proxy - nie ma opcji rozpoznania Cię po IP. Sprobuj zmienic tez useragent (user agent switcher) - wtyczka w firefoxie, albo przegladarke.. skorzystaj z polskiego proxy, zaloz inny e-mail niz wszystkie i nie ma mozliwosci namierzenia Cie.. ;)

mogą przejrzeć logi serwera proxy i wtedy mnie namierzyć(chyba)
powyższy sposób nie zapewnia chyba całkowitej anonimowości
tymbardziej jeśli się chce robić jakieś nielegalne rzeczy

chyba tylko proxy z egzotycznego kraju może zapewnić całkowitą anonimowość
(albo przynajmniej znacznie zmniejszyć szansę namierzenia)

a najlepiej używać tunelowania((np: polska -> irak -> vietnam -> bialorus -> polska)
wtedy już chyba więcej niż 50%(może nawet blisko 100)szans że cię nie namierzą
czyli prawdopodobieństwo jest małe(tak mi się przynajmniej wydaje)

czy jest coś lepszego od tunelowania?

Cytat:
Anonimowe proxy ukryje cie skutecznie a po wylaczeniu apletów Javy i kontrolek(ActiveX) nie pozostawisz praktycznie żadnych śladów w odwiedzanych witrynwch . Mimo to twój usłogodawca nadal będzie wiedzial jakie strony odwiedzasz. Przez jego bramkę internetową przesylane są wszystkie pakiety. Jest jednak sposób i na to>wystarczy zbudowac tunel. Zasada jest prosta ;przesyłasz informacje otwartym kanalem ale szyfrujesz je tak aby zaden z komputerów pośredniczacych w transferze nie mógl odczytać przesyłki. Tak wlasnie dziala protokół HTTPS i jesli połączysz sie za jego pomocą ze specjalnym serwisem zwanym anonimizerem to bedziesz uktyty równiez przed własnym usługodawcą.

1.co to znaczy usługodawca? provider?
2.a co z admiem serwera proxy logami czy w taki sposób też się przed nimi ukryje?
3.czy nie rozszyfrują tego?

Cytat:
komputerów pośredniczacych w transferze

z jakich komputerów? skąd? gdzie?po co?
o co mu chodziło? o jakich on komputerach mówił?

powyższy cytat znajdziecie tutaj http://www.haker.com.pl/f...pic.php?t=22876

co to jest anomizer?

Cytat:
Jesli masz natomiast na mysli nasluchiwanie sieci LAN przez admina, nie wiele na to poradzisz :(

co to jest to nasłuchiwanie...? i czy faktycznie nie można nic na to poradzić?

Cytat:
Jest coś takiego jak adres mac ale ja jestem sam w sieci vectranet więc chyba w tym przypadku nie ma sensu czegoś robić z mackiem ?

Cytat:
Jesli chcesz, mozesz podszywac sie pod adres MAC czyjej osoby, ale wg mnie mija sie to z celem.

dlaczego mija się to z celem?

Cytat:
a adres mac mozna sprawdzic, wystarczy znac adres IP

w jaki sposób?

i o co chodzi z tym dresem mac?
i jak zmienić adres mac?
jakich programów użyć?
czy mogę zmieniać adres mac na inny ale z innej sieci?

proszę odpowiedzieć na te pytania

Reklama

Dołaczył: 31 Maj 2006
Skad: wwa

Odpowiedz do tematu