proxy.net.pl
forum proxy, zmiana ip, serwery proxy FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Informacje o użytkowniku forum
Autor Wiadomość
blĄdynka
[Usunięty]

Wysłany: 2006-11-27, 17:59   Informacje o użytkowniku forum

Znowu mam pytanie typowe dla blĄdynki. Ciekawi mnie mianowicie, jakie "ślady" pozostają po użytkowniku forum, który loguje się na nim, pisze wiadomości lub tylko przegląda forum. Po jakich elementach, oprócz adresu IP, identyfikuje się użytkowników?

Haker
[Usunięty]

Wysłany: 2006-11-30, 19:14   

rozpoznać można przede wszystkim po adresie ip(innych sposobów chyba nie ma)
adres ip mogą rozpoznać bezpośrednio jeśli nie używasz żadnego proxy itp.
poprzez jave być może niektóre skrypty
mogą rozpoznać także po przeglądarce
hasłach(za każdym razem tych samych) jeśli wchodzisz na strony z innego miejsca(najlepiej wchodzić z google)
oto sposób jak najlepiej ukrywać się na forach:

założyłem nowego e-maila i wyłączyłem jave w przeglądarce(javascript można też wyłączyć)użyłem elite proxy(anonymous też może być bo też go użyłem transparent odpada)
weszłem na forum z google
Zarejestrowałem się podałem inny nick inne hasło e-maila którego założyłem
otrzymałem e-maila z linkiem aktywującym konto kliknąłem na niego
pokazał się komunikat konto zostało...w każdym razie wiecie o co chodzi
weszłem na forum znowu z google zalogowałem się i było fajnie dopóki nie dostałem znowu bana muszę się przyznać że dostawanie banów to moja pasja i jedno z moich zainteresowań
wszystkim osobom które dostały bana na tym forum(na ip)
i chcą na to forum wrócić polecam ten sposób
działa na 100% sam to testowałem na tym forum(na innych zapewne też działa)
ps.zapomniałem o czymś ważnym proszę zmienić przeglądarkę
najlepiej używać firefoxa ponieważ jest do niego plugin (User Agent Switcher), ktory umożliwia zmianę przegladarki i systemu (np Windows 98, Opera)
w programie steganos...chyba też można zmienić przeglądarkę(jest opcja identyfikator przeglądarki czy coś w tym rodzaju)

podsumowując rozpoznać mogą po adresie ip
jeśli używasz proxy nie ma takiej możliwości żeby cię namierzyli po adresie ip(chyba że zrobiłeś coś nielegalnego lub coś w tym stylu wtedy żadno proxy ci nie pomoże możeś być pewien(może prawie pewien) że cię namierzą a wtedy będzie z tobą źle)
żeby być całkowicie anonimowym trzeba używać jakiegoś tunelowania lub w coś w tym stylu
jeśli będziesz takie coś używał chyba nie namierzą cię bo wtedy to jest chyba praktycznie niemożliwe możesz robić nielegalne rzeczy i czuć się bezpiecznie(chyba ale pewny nie jestem)wadą tego jest chyba długość wczytywania stron ale za to jesteś praktycznie niemożliwy do namierzenia(przez nikogo dosłownie nikogo przez policję itd.)
mogą rozpoznać adres ip bezpośrednio jeśli nie używasz żadnego proxy itp.
mogą rozpoznać adres ip poprzez jave być może niektóre skrypty(nawet jak używasz proxy)
mogą rozpoznać także po przeglądarce
hasłach(za każdym nowym razem tych samych czyli zostałeś zbanowany masz login i jakieś hasło np.xxxxx używasz proxy zmieniasz przeglądarkę zakładasz nowe konto używasz takiego samego hasła i wtedy mogą cię rozpoznać dlatego trzeba używać za każdym razem innego hasła) jeśli wchodzisz na strony z innej strony(najlepiej wchodzić z google) za każdym razem wchodź na forum z google(od momentu rejestracji itd.)
a tak to już nie ma chyba sposobów żeby cię rozpoznali(jeśli nie robisz nic nielegalnego)
możesz założyć 1000 kont na jakimś forum za każdym razem używając innego proxy i każdego używać normalnie gdybyś nie korzystał z proxy lubu używał tylko jedne proxy dla każdego konta by ci usunęli wszystkie te konta(admini,moderatorzy)wtedu używając różnych kont i tak trzeba używać innego proxy za każdym razem(być może że nie ale być może że tak)
na koniec dodam że nie jestem pewny wszystkiego czego tu napisałem
niech lepiej kto inny znający się na tym lepiej napisze tu coś na ten temat(ale zakładam że wszystko dobrze napisałem)
KONIEC

Nazim 
Administrator

Wysłany: 2006-11-30, 22:56   

Jeszcze chcialem dodac, ze nie rozpoznaja bezposrednio po hasle, tylko po hashu - zakodowanym ciagu znakow za pomoca funkcji np md5(); - zeby nie bylo, ze admini znaja hasla uzytkownikow ;-)

Co do sladow -> zostawiasz z kazda wizyta szereg sladow, jak np strona, z ktorej wszedles (http_refferer), twoje IP (remote_addr). Najprosciej wchodzic z about:blank - i oczywiscie uzywac "User Agent Switchera" (plugin do FireFoxa). Do tego moze byc nawet transparentowe proxy (zakladajac, ze nie beda wyciagac IP z http_x_forwarded_for, bo wtedy beda mieli twoje prawdziwe - zbanowane IP i moga bez problemu odmowic ci wstepu), nowy mail + inne haslo (moze byc nawet zmieniona jedna literka, to wystarczy). Wystarczy po banie odczekac pare dni, pozniej zalozyc nowe konto i nie rzucac sie w oczy. To powinno wystarczyc - po prostu trzeba uspic czujnosc administratora :-)

Estel 

Wysłany: 2006-12-01, 17:41   

Haker, naucz ty się czytać zadane pytania? Nikt Cię nie pytał o historie życia i banów, tylko o ślady, jakie zostają na forum po zalogowaniu. Chyba mało rzeczy bardziej wkurza na forum, niż zapytać o dobre wino, a dostać odpowiedź, jak zbierać poziomki w czerwcu. Nie mam nic przeciwko, byś dzielił się swoimi doświadczeniami, ale w odpowiednich tematach. Jest taka zasada, która zacytuje bez cenzury "Jeśli nie mam nic do powiedzenia, to nie otwieram mordy". Nie czułem się wystarczająco kompetentny, by odpowiadać na pytanie BlĄdynki dotyczące śladów na forum, wiec się nie odzywałem. Polecam tą zasadę.

Nazim, podsumowując:

http:_refferer - Strona, z której przeniosłaś się na forum
remote_addr - Twój adres IP

Może się mylę, ale mam wrażenie, że wchodząc na forum php i LOGUJĄC się, po czym pisząc posta, zostawiasz trochę więcej śladów? Z całą pewnością niebezpiecznie jest zgadzać się na cookies (np auto-logujące nas)... Pamiętasz coś więcej? Dobrze by było zebrać to w listę i zamknąć temat, bo wydaje się dość ważne i warto, by każdy mógł do tego dotrzeć, nie przedzierając się przez tony spamu. Wiem, że wśród artów na stronce portalu jest lista tego, co zostawiamy serfując, ale mam wrażenie, że php wzbogacone o Jave może wyciągnąć nieco więcej. Jeśli się mylę, niech ktoś obeznany poprawi.

Pozdrawiam

Nazim 
Administrator

Wysłany: 2006-12-01, 23:56   

Jak znajde chwile czasu, napisze jakies tutoriale miedzy innymi na ten temat ;-)

Intel Core 2 Duo E4300 1.8Ghz @ 2.4Ghz, Gigabyte GA-965P-DS3, OCZ 2x1GB DDR2 Dual 800 CL4, Galaxy GeForce 7300GT 256mb 1.2ns 500/700 @ 800/1782MHz, Sound Blaster Audigy 4 Pro, WD Caviar 120 Gb 7200rpm 8 mb + 2x Segate Barracuda 80 Gb 7200rpm 8 mb, Sony NEC Optiarc DVD RW AD-5170A 16x

Reklama

Dołaczył: 31 Maj 2006
Skad: wwa

Odpowiedz do tematu