Chce się nauczyć... |
Autor |
Wiadomość |
agneskate [Usunięty]
|
Wysłany: 2006-10-09, 05:09
|
|
|
Hmmm a mi te ustawienia nie działaja na IE.. :( Cały czas mam nie zmienione ip. |
|
|
|
|
Estel
|
Wysłany: 2006-11-04, 02:07
|
|
|
Proxy, o których myślicie maskują dane przesyłane za pomocą protokołu TCP, zaś gry i bardziej zaawansowane programy (te, które potrzebują wymiany danych w czasie rzeczywistym, z jak najmniejszym obciążeniem łącza) UDP.
Wszystkie proxy podane na proxy.net to TCP. Znalezienie UDP proxy to "wyższa szkoła jazdy", stawiane są wprawdzie prostym jak konstrukcja cepa oprogramowaniem, (np UProxy, który początkowo miał służyć umożliwieniu grania w Unreala na dzielonym połączeniu dial-up, a następnie rozwinął się na program "do wszystkiego") jednak ktoś musi zechcieć uruchomić proxe na swoim komputerze - a co innego transferować TCP używane głównie do przeglądarek poczty i takich tam, a co innego UDP oblegane niemiłosiernie przez gry.
Swego czasu znalazłem (szukałem w ramach eksperymentu, testując zabezpieczenia przed spambotem własnego servera Jedi Knight) amerykańską proxe UDP, z pingiem <100, umożliwiającą całkiem komfortową gre. Jednak, od wieków takową już nie chodzi, więc musisz sam poszukać. Jak? Nie pytaj, przy takich sprawach trzeba trochę poszperać, bo jednej odpowiedzi nie ma.
Możesz też pogadać z adminem i poprosić o zmianę IP, a jeśli jesteś za NAT-em, wykupić sobie publiczny IP. Generalnie, jeśli już łamiesz regulamin serwerów, to naucz się to robić tak, aby bana nie dostać, albo nie łam wcale ;)
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Reklama
Dołaczył: 31 Maj 2006
Skad: wwa
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|