Dopiero zacząłem "walkę" z proxy |
Autor |
Wiadomość |
demi6 [Usunięty]
|
Wysłany: 2006-08-01, 12:25 Dopiero zacząłem "walkę" z proxy
|
|
|
Witam odwiedzających.
Jakieś 2 tygodnie temu zacząłem urzywać serwerów proxy ze względu na Megaupload i inne, niestety z miernym skutkiem.
Prawdopodobnie winne są moje ustawienia, których nie potrafię poprawnie skonfigurować, próbowałem wszystkich rodzajów proxy.
- jeśli dostaję się na upload serwery, połączenie jest zrywane lub prędkość 1/3 możliwości łącza
- jeśli otwierają się witryny, otwierają się ok. 2 min. jeśli szybko - brak dostępu do upload serwerów.
Trudno to wytłumaczyć, problemy o których piszę występują w różnych kombinacjach, jeśli jedno jest dobrze inne do d...
Nawet w tej chwili na to forum dostałem się poprzez linka aktywacyjnego mojej poczty, gdyż z przeglądarki nie było to możliwe.
Prosiłbym o porady bardziej doświadczonych, za wszystkie pięknie z góry dziękuję.
Korzstam z proxy udostępnionych na tym forum.
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
Nazim
Administrator
Pomógł: 8 razy Dołączył: 19 Lip 2006 Posty: 208 Skąd: Ukraine
|
Wysłany: 2006-08-01, 16:48
|
|
|
wiec tak - jesli strony ci sie otwieraja, oznacza to poprawna konfiguracje serwera proxy. co do zrywanych polaczen - moze byc to zalezne od ustawien proxy, albo po prostu serwer padl (proxy jest to posredni komputer, jesli zostanie wylaczony, wtedy sila rzeczy polaczenie jest przerywane). natomiast jesli chodzi o szybkosc, to niestety - twoj transfer zalezny jest od lacza, na ktorym stoi proxy. jesli serwer stoi na laczu 128kbps, szybkosc nie przekroczy 16 kb/s. dlatego najlepiej uzywac szybkich proxy, lub korzystac z paru na raz i sciagac pare rzeczy jednoczesnie. niestety, te najlepsze serwery proxy bardzo czesto sa oblegane na serwisach typu megaupload, rapidshare etc i nic na to nie mozna poradzic. trzeba po prostu probowac roznych proxy, na pewno znajdziesz jakis "wolny" dla rapida/megaupload. nie koniecznie musisz uzywac polskich proxy, sprobuj obejrzec liste serwerow z calego swiata udostepnionych na stronie glownej.
ps: wygodnym sposobem do korzystania z proxy, jest uzywanie programu umozliwiajacego dynamiczna zmiane serwera proxy, ktory jest wybierany z calej listy proxy, lub posortowanej wedlug twoich upodoban (pod wzgledem szybkosci, adresu IP lub innego kryterium)
rowniez pozdrawiam |
Intel Core 2 Duo E4300 1.8Ghz @ 2.4Ghz, Gigabyte GA-965P-DS3, OCZ 2x1GB DDR2 Dual 800 CL4, Galaxy GeForce 7300GT 256mb 1.2ns 500/700 @ 800/1782MHz, Sound Blaster Audigy 4 Pro, WD Caviar 120 Gb 7200rpm 8 mb + 2x Segate Barracuda 80 Gb 7200rpm 8 mb, Sony NEC Optiarc DVD RW AD-5170A 16x |
|
|
|
|
demi6 [Usunięty]
|
Wysłany: 2006-08-01, 17:53
|
|
|
Dzięki za zainteresowanie.
Proszę o odpowiedź czy z aktywnym proxy jest dostęp do wszystkich witryn czy też witryny robią ograniczenia.
Niestety nie znam en. ale domyślam się że poniższa odpowiedź świadczy o nieakceptowaniu proxy (w tym wypadku jest to odpowiedź na próbę połączenia się z forum.proxy.net.pl) 5 min. wcześniej proxy rozpoznany jako aktywny na o2 forum nie było problemów.
You are trying to use a node of the CoDeeN CDN Network. Your IP address is not recognized as a valid PlanetLab address, so your access to CoDeeN does not include all HTTP types
|
|
|
|
|
Nazim
Administrator
|
Wysłany: 2006-08-01, 18:49
|
|
|
chodzi o to, ze uzywasz proxy z planetlabu, do ktorego jest ograniczony dostep z zewnetrznych adresow IP - mozesz wczytac chyba tylko kilkanascie stron w ciagu godziny i nie mozesz uzywac go do wszystkich typow polaczen HTTP. lepiej jest uzywac prywatnych proxy, a nie ogolnoswiatowego planetlabu. a co do ograniczen - na kazdym proxy mozna postawic jakies zabezpieczenia, np zakaz wchodzenia na strone rapidshare.de (ale na szczescie, jak ktos nie zablokuje mozliwosci laczenia z zewnatrz, to jest rowniez mala szansa, ze pomysli o zablokowaniu paru konkretnych stron ) |
|
|
|
|
demi6 [Usunięty]
|
Wysłany: 2006-08-01, 19:43
|
|
|
Wyglądana to, że jeszcze nie trafiłem na dobry, który zresztą może zostać bardzo szybko wyłączony.
Próbowałem też Steganos, ale przy moim łączu 512/128 nie miałem cierpliwości czekać na otwarcie stron.
Skoro już zacząłem temat bezpieczeństwa - na ile skuteczny jest PeerGuardian, chodzi o to że posiadam trchę muzyki którą chciałbym się podzielić i nie popaść w konflikt z różnego typu organizacjami. |
|
|
|
|
Nazim
Administrator
|
Wysłany: 2006-08-01, 20:03
|
|
|
nawet bez PeerGuardiana masz baaardzo male szanse zostac zlapanym przez organy scigania (nie jestem pewny, ale w polsce chyba jest podobnie ), a co dopiero z nim. a co do proxy - sprobuj uzywac serwerow w3cache, powinny przyspieszyc szybkosc ladowania i sciagania stron/plikow. |
|
|
|
|
demi6 [Usunięty]
|
Wysłany: 2006-08-01, 20:41
|
|
|
Dzięki ale pewności 100% nigdy nie będzie.
Co do w3cache, jak do tej pory nie interesowałem się czy Opera to przeglądarka graficzna czy tekstowa, zresztą korzystam z niej od miesiąca po zawodzie jaki sprawił mi IE.
Jeśi mógłbyś jeszcze powiedzieć mi gdzie szukać tej informacji, byłoby to ostatnie pytanie. |
|
|
|
|
Nazim
Administrator
|
Wysłany: 2006-08-01, 21:24
|
|
|
opea to jedna z najlepszych (jesli nie najlepsza) przegladarka, ale przeznaczona bardziej dla zaawansowanych uzytkownikow, webmasterow i grafikow. dla "normalnych" ludzi ja bym polecal firefoxa, ale to juz kwestia gustu. wiecej o operze mozesz przeczytac na jej stronie |
Intel Core 2 Duo E4300 1.8Ghz @ 2.4Ghz, Gigabyte GA-965P-DS3, OCZ 2x1GB DDR2 Dual 800 CL4, Galaxy GeForce 7300GT 256mb 1.2ns 500/700 @ 800/1782MHz, Sound Blaster Audigy 4 Pro, WD Caviar 120 Gb 7200rpm 8 mb + 2x Segate Barracuda 80 Gb 7200rpm 8 mb, Sony NEC Optiarc DVD RW AD-5170A 16x |
|
|
|
|
demi6 [Usunięty]
|
Wysłany: 2006-08-01, 21:45
|
|
|
Testowałem Firefoxa parę dni jednak Opera bardziej mi "leży" wydaje mi się bardziej poręczna.
Jeszcze raz dziękuję za porady.
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
Reklama
Dołaczył: 31 Maj 2006
Skad: wwa
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|