proxy.net.pl
forum proxy, zmiana ip, serwery proxy FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Proxy a gry online
Autor Wiadomość
Czarny
[Usunięty]

Wysłany: 2006-11-28, 17:38   Proxy a gry online

Niestety wszystko co robie na sieci przechodzi przez sztywny serwer proxy np. 192.168.1.1 port 8080. Bez którego konfiguracji łączenie się z internetem jest nie możliwe i dodatkowo muszę podawać jeszcze nazwę użytkownika i hasło. W przeglądarkach i innych programach internetowych da się to wszystko ustawić i chodzi jak trzeba ale jak odpalić gierkę online a konkretnie mam tu na myśli Lineage2 skoro w opcjach gry niema nic do ustawienia połączenia. Prosze o pomoc.

Estel 

Wysłany: 2006-11-29, 15:23   

Jeżeli działają ci inne gry, i tak powinna działać - w ogóle, sprecyzuj, co dokładnie masz na myśli przez "bez tego połączenie nie jest możliwe". Jak dokładnie to konfigurujesz i na jakich zasadach, jak najwięcej szczegółów.

Pozdrawiam

Czarny
[Usunięty]

Wysłany: 2006-12-05, 15:03   

Po prostu żadna gra nie wykrywa serwera z którym powinna się łączyć gdyż nie łączy się po przez proxy tylko od razu usiłuje wyszukać swoje serwery a ja nie wiem jak im pokazać aby łączyły się przez proxy np.: aby gg mi działało muszę w ustawieniach -> połączenie -> własne ustawienia proxy (ustaw) wprowadzić wszystkie dane ip, port, użytkownik, hasło (użytkownik i hasło do serwera proxy a nie gg) i dopiero gg zaczyna działać ale nie wiem jak ustawić to w grach.

Estel 

Wysłany: 2006-12-05, 20:04   

Bueh. Pomóc może Ci tylko dostawca sieci.

Pierwsze co musisz zrobić, to dowiedzieć się u swojego dostawcy internetu, czy ta "wymuszona" proxa obsługuje UDP. Jeśli nie, to masz sieć tylko do stronek, poczty i prostych gierek przeglądarkowych, tak długo, jak musisz się przez ów sztywny server łączyć.

Jeśli zaś Twa proxa obsługuje UDP, zapytaj dostawce, jak to wykorzystać. Mimo wszystko "czarno to widze" metoda działania prox UDP jakie znam to tunelowanie, tzn Ty wpisujesz w adres bezpośredniego połączenia (w lineage, np) adres proxy, a proxa musi być ustawiona tak, by przekierowywała Cię na server gry. Zmiana servera gry wymaga wtedy zmiany ustawień owej proxy UDP...

Być może, są i inne metody działania prox UDP, chociaż to produkt dość niszowy. Tak czy owak, pomóć może Ci tylko dostawca ;)

Pozdrawiam

Reklama

Dołaczył: 31 Maj 2006
Skad: wwa

Odpowiedz do tematu