Proxy in PuTTy |
Autor |
Wiadomość |
qwer [Usunięty]
|
Wysłany: 2006-08-31, 02:17 Proxy in PuTTy
|
|
|
Witam,
Otóż, chce łączyć się przez putty z shellem pod proxy. Walczę z tym już od jakiegoś czasu i nic z tego nie wychodzi, dlatego postanowiłem popytać się profesjonalistów w tej dziedzinie.
Dlatego proszę o jakiś mały poradniczek, wraz z adresikiem jakiegoś stabilnego i szybkiego high anonymous proxy.
Z góry dziekuję i przepraszam za kłopot, byłbym wdzięczny za pomoc dla laika. :) |
|
|
|
|
czesio
Administrator
|
Wysłany: 2006-09-01, 22:20
|
|
|
Instalujemy i konfigurujemy TORa - http://proxy.net.pl/tor.html
Nastepnie odpalamy putty...
W zakladce Connection/Proxy ustawiamy:
SOCKS 5
Proxy hostname: 127.0.0.1
Port: 9050
Zamiast hosta, wpisujemy adres IP konta - sprawdzone, wszystko dziala.
Pzdr |
|
|
|
|
qwer [Usunięty]
|
Wysłany: 2006-09-02, 01:32
|
|
|
Wszystko w porządku, ale jaki adres IP konta? Nigdzie czegoś takiego nie dostałem. Jak to mogę sprawdzić/znaleść? |
|
|
|
|
czesio
Administrator
|
Wysłany: 2006-09-02, 15:15
|
|
|
qwer napisał/a: | Wszystko w porządku, ale jaki adres IP konta? Nigdzie czegoś takiego nie dostałem. Jak to mogę sprawdzić/znaleść? |
Chodzilo mi oczywiscie ze zamaist hosta shella wpisujesz adres IP konta shell. U mnie były małe problemy z resolvem hosta, aby tego uniknac wpisz adres IP bo to nie jest problem. Aby zdenesowac host wpisz na shellu np: host jakas.tam.domena.pl i bedziesz mial adres ip. Jak dziala Ci przez domene to nie zmieniaj nic, bo po co jak dziala :) |
|
|
|
|
Reklama
Dołaczył: 31 Maj 2006
Skad: wwa
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|