proxy.net.pl
forum proxy, zmiana ip, serwery proxy FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Allegro.pl <blocked>
Autor Wiadomość
slupper 

Wysłany: 2007-06-17, 02:49   Allegro.pl <blocked>

Witam wszystkich, oto mój problem.

Moje IP zostało tak jakby zablokowane w serwisie Allegro. Zrobiłem pare nieładnych rzeczy z mojej głupoty, i za to zawiesili mi moje konto (81 pozytywów) na zawsze. Próbowałem zrobić kolejne, ale po paru godzinach zostało zablokowane. Zrobiłem następne konto, na innym komputerzer, wystarczy ze zalogowałem się na nie na swoim kompie i znowu mnie zablokowali.
Tak więc kosmicznie mi zalezy na korzystaniu z Allegro.pl z mojego komputera !! Zmiana Proxy raczej nic nie daje, i tak weszłem na jakąs stronke i tam mi pokazalo moje prawdziwe IP. Może dodam, że do dyspozycji mam drugi komputer podłączony do internetu za pośrednictwem innego komputera (przez LAN), wiem, że router rozdziela adres IP, jednak wolałbym nie wydawać pieniędzy :P
Można powiedzieć, że błagam o pomoc :(

Pozdrawiam i oczekuję szczególowej odpowiedzi.

Nazim 
Administrator

Wysłany: 2007-06-17, 02:56   

1. Allegro banuje zapewne na nazwisko, adres
2. Na adres IP, ewentualnie MAC (karty sieciowej)

Aby zmienic adres IP, wystarczy uzyc proxy (anonimowe lub elite), oraz zmienic adres mac.
Moj komputer -> Wlasciwosci -> Sprzet -> Menadzer urzadzen -> Karty Sieciowe -> [Twoja karta sieciowa] -> Wlasciwosci -> Zaawansowane -> Adres sieciowy (tutaj wpisz nowy adres mac). Nie zaszkodzi tez usuniecie ciasteczek

Intel Core 2 Duo E4300 1.8Ghz @ 2.4Ghz, Gigabyte GA-965P-DS3, OCZ 2x1GB DDR2 Dual 800 CL4, Galaxy GeForce 7300GT 256mb 1.2ns 500/700 @ 800/1782MHz, Sound Blaster Audigy 4 Pro, WD Caviar 120 Gb 7200rpm 8 mb + 2x Segate Barracuda 80 Gb 7200rpm 8 mb, Sony NEC Optiarc DVD RW AD-5170A 16x

Edyta 

Wysłany: 2007-06-28, 10:08   

Witam!
Takze chcem zmienic adres IP, robie tak samo wg. tej instrukcji:

Aby zmienic adres IP, wystarczy uzyc proxy (anonimowe lub elite), oraz zmienic adres mac.
Moj komputer -> Wlasciwosci -> Sprzet -> Menadzer urzadzen -> Karty Sieciowe -> [Twoja karta sieciowa] -> Wlasciwosci -> Zaawansowane -> Adres sieciowy (tutaj wpisz nowy adres mac)

ALE gdy wybieram moja karte sieciowa nie mam we wlasciwosciach opcji Zaawansowane;/ w jakis spsob mozna to zmienic :-?

Nazim 
Administrator

Wysłany: 2007-07-01, 10:46   

Ewentualnie Start -> Ustawienia -> Polaczenia sieciowe -> Polaczenie lokalne [to, z ktorym sie laczysz] -> Przy nazwie karty sieciowej nacisnij "Konfiguruj".

Jesli nadal nie pomoze, zmien MAC uzywajac rejestru:

Metoda 2

(sorry za adres z cache google, ale serwerek w chwili pisania tego posta byl off)

Intel Core 2 Duo E4300 1.8Ghz @ 2.4Ghz, Gigabyte GA-965P-DS3, OCZ 2x1GB DDR2 Dual 800 CL4, Galaxy GeForce 7300GT 256mb 1.2ns 500/700 @ 800/1782MHz, Sound Blaster Audigy 4 Pro, WD Caviar 120 Gb 7200rpm 8 mb + 2x Segate Barracuda 80 Gb 7200rpm 8 mb, Sony NEC Optiarc DVD RW AD-5170A 16x

Reklama

Dołaczył: 31 Maj 2006
Skad: wwa

Odpowiedz do tematu