proxy.net.pl
forum proxy, zmiana ip, serwery proxy FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Adres MAC
Autor Wiadomość
Haker
[Usunięty]

Wysłany: 2006-11-23, 18:25   Adres MAC

temat może nie związany bezpośrednio z proxy ale...
jak to jest z tym adresem mac czy zmiana adresu MAC zapewnia całkowitą anonimowość?
czy zmienia się szybkość netu(chyba można przyspieszyć nawet znacznie przyspieszyć)
i czy można zmieniać adres mac na inny ale z innej sieci?
czy zmiana adresu mac jest legalna(chyba nie)?
czy mogę używać(zmienić na inny)inny adres mac bez żadnych konsekwencji?
czy mogą dowiedzieć się że zmieniłem adres mac?
czy zmiana adresu mac jest karalna?
czyli wszystko o adresie MAC
wszelkie pytania,problemy,opinie,rady,propozycje itd. itp. dotyczące Adresu mac
proszę pisać w tym temacie

Haker
[Usunięty]

Wysłany: 2006-11-23, 19:09   

najlepszym sposobem na przyspieszenie neta(chociaż przyspieszenie to mało powiedziane)
jest chyba zmiana Adresu MAC np.jakiś koleś ma adres MAC xxxxxxx
ma neta 1 mbit/s ty masz 256kbit/s jak znasz adres MAC tego kolesia zmieniasz swój na jego i szybkość wzrasta do 1 mbit/s czyli zmieniając Adres MAC zmieniasz szybkość adres ip chyba też(chyba tak jest ale pewny nie jestem)
niestety nie wiem jak to jest z anonimowością tego sposobu
ale efekty są rewelacyjne

Nazim 
Administrator

Wysłany: 2006-11-23, 19:48   

Z tym, ze osoba pod ktora zamierzasz sie podszyc musi byc w danym momencie offline, a do tego - przede wszystkim byc z twojej sieci. Przejmujesz jego adres IP oraz parametry lacza (np zalozmy 1 mbit). Co do anonimowosci -> masz po prostu IP "sasiada", tyle.

Intel Core 2 Duo E4300 1.8Ghz @ 2.4Ghz, Gigabyte GA-965P-DS3, OCZ 2x1GB DDR2 Dual 800 CL4, Galaxy GeForce 7300GT 256mb 1.2ns 500/700 @ 800/1782MHz, Sound Blaster Audigy 4 Pro, WD Caviar 120 Gb 7200rpm 8 mb + 2x Segate Barracuda 80 Gb 7200rpm 8 mb, Sony NEC Optiarc DVD RW AD-5170A 16x

Haker
[Usunięty]

Wysłany: 2006-11-23, 20:14   

Cytat:
Co do anonimowosci -> masz po prostu IP "sasiada", tyle.

chodziło mi raczej o to czy mogą mnie namierzyć(ewentualnie ukarać)i się dowiedzieć że takie coś robię

Cytat:
Z tym, ze osoba pod ktora zamierzasz sie podszyc musi byc w danym momencie offline

dlaczego?
co by było gdyby była online?
poza tym założyłem temat o Adresie MAC
proszę tam się wpisywać

Cytat:
a do tego - przede wszystkim byc z twojej sieci.

napewno?
znalazłem takie coś

Cytat:
Jeśli jakieś informacje mają być przesłane do innej sieci (lub podsieci w sieci złożonej, sieci oddzielonej routerem, itp.), to adres MAC musi być zastąpiony adresem IP.

znalezione tutaj http://pl.wikipedia.org/wiki/ARP

czyli nie trzeba znać adresu mac wystarczy adres ip(tak to zrozumiałem ale pewny nie jestem)

Estel 

Wysłany: 2006-11-23, 21:03   

Nie mów nam, gdzie mamy się wpisywać z l...łaski swojej. Możesz przekleić lub przepisać informacje do tamtego topicu, a najlepiej, samemu coś poszukać i go uzupełnić ;)

Pozdrawiam

Nazim 
Administrator

Wysłany: 2006-11-23, 21:33   

Haker napisał/a:
Cytat:
Co do anonimowosci -> masz po prostu IP "sasiada", tyle.

chodziło mi raczej o to czy mogą mnie namierzyć(ewentualnie ukarać)i się dowiedzieć że takie coś robię

Tak

Haker napisał/a:
Cytat:
Z tym, ze osoba pod ktora zamierzasz sie podszyc musi byc w danym momencie offline

dlaczego?
co by było gdyby była online?
poza tym założyłem temat o Adresie MAC
proszę tam się wpisywać

Gdyby dana osoba byla online, bys sie nie polaczyl - poniewaz w danym momencie moze byc tylko jedna osoba o danym adresie MAC. Polecam ci przeczytac to

Haker napisał/a:
Cytat:
a do tego - przede wszystkim byc z twojej sieci.

napewno?
znalazłem takie coś

Cytat:
Jeśli jakieś informacje mają być przesłane do innej sieci (lub podsieci w sieci złożonej, sieci oddzielonej routerem, itp.), to adres MAC musi być zastąpiony adresem IP.

znalezione tutaj http://pl.wikipedia.org/wiki/ARP

Na pewno.

Haker napisał/a:
czyli nie trzeba znać adresu mac wystarczy adres ip(tak to zrozumiałem ale pewny nie jestem)

Adres MAC mozna sprawdzic na podstawie adresu IP.

Na przyszlosc uzywaj googli, bo na prawde wszystko mozna tam znalesc.

guliusz
[Usunięty]

Wysłany: 2006-11-24, 22:16   

dziekuje wszystkim za pomoc ale i tak to jest dla mnie za trudne
mam z tego rozumiec ze jak bym miał np. 5 kart sieciowych i przez kazda po kolei sie łączył to mój mac by sie zmieniał i rapidshare by mnie nie rozpoznawało ??? :?:

Nazim 
Administrator

Wysłany: 2006-11-25, 17:16   

Z tym, ze jemu chodzi o podszywanie sie pod czyjs adres MAC, a nie zmiana swojego wlasnego.

Intel Core 2 Duo E4300 1.8Ghz @ 2.4Ghz, Gigabyte GA-965P-DS3, OCZ 2x1GB DDR2 Dual 800 CL4, Galaxy GeForce 7300GT 256mb 1.2ns 500/700 @ 800/1782MHz, Sound Blaster Audigy 4 Pro, WD Caviar 120 Gb 7200rpm 8 mb + 2x Segate Barracuda 80 Gb 7200rpm 8 mb, Sony NEC Optiarc DVD RW AD-5170A 16x

Haker
[Usunięty]

Wysłany: 2006-11-25, 19:42   

Cytat:
Z tym, ze jemu chodzi o podszywanie sie pod czyjs adres MAC, a nie zmiana swojego wlasnego.

zgadza się

Estel 

Wysłany: 2006-11-26, 01:07   

Najprościej mówiąc, łopatologicznie do granic, nadchodzący "sygnał" od dostawcy, sprawdza, czy dociera gdzie potrzeba, właśnie po adresie MAC. Jeśli adres mac Twój, jest taki sam jak kogoś, kto ma akurat wyłączonego kompa, to sygnał "myśli", że Ty to on. adres MAC jest unikalny w skali światowej, jeśli spróbujesz mieć taki sam jak ktoś on-line, to nastąpi konflikt i nie będzie działać ani jemu, ani Tobie, lub przy lepszych systemach, tylko Tobie, za to szybko Cię namierzą i udupią. to tak w skrócie.

Pozdrawiam

Reklama

Dołaczył: 31 Maj 2006
Skad: wwa

Odpowiedz do tematu